Fő tevékenységeim között a korcolt fémlemezfedési rendszerek kivitelezésével állok megrendelőim szogálatában. Minden munkámat a legjobb tudásom szerint lelkiismeretesen, szakértői hozzáállással és szenvedéllyel végzem. Kihívásként legfőbb célom a beruházóim elégedettségét kivívni, maradandót alkotni és megfelelni minden szakmai követelménynek.

Munkáimat, amennyiben speciális igények miatt más kivitelezési módot nem igényel, minden körülmények között az európai szabványokra, követelményekre alapozva, a RHEINZINK alkalmazástechnika előírásai szerint végzem el. 

A fémlemezfedések a legkorszerűbb és legtartósabb csapadék védelmi formák közé tartoznak, de felhasználásuk nem merül ki a tetők lefedésénél. Ezen anyag sokoldalúsága, valamint a szakma több évtizedre visszavezethető technológia fejlődése és az alkalmazástechnikák komoly rendszere lehetővé teszi, hogy az építőipar számos területén felhasználjuk. A tetők fedésén túl látványos és esztétikus homlokzati burkolatként, díszműbádogos szerkezetként, valamint belső építészeti dizájn rendszerként is kivállóan megállja a helyét.

  Bádogos

Nagyon fontos megemlíteni, hogy bár ellenálló anyagról beszélünk, az alkalmazása rettentően nagy szaktudást, komoly tapasztalatokat és mégnagyobb odafigyelést igényel. Fémlemezzel dolgozva  nem elegendő az, ha a kivitelező szakembereknek a pénzkereseti lehetőségen túl nincsen más motivációja. Az építőipar ezen szakipari ágazatát hivatástudat, a szakma szeretete, valamit az alkotóvágy hiánya nélkül nem lehet sikerrel művelni.

Tapasztalatból tudom, hogy esztétikus, épület összképét tekintve szépnek mondható fémlemezfedést és bádogosipari rendszereket szinte bárki tud készíteni. De tapasztalatból állítom azt is, hogy manapság ezeknek a munkáknak a töredéke sem képes eredeti funkcióját ellátni. Ha egy tervező mérnök manapság fémlemezfedést javasol a megrendelőnek, azt azzal a tudattal teszi, hogy ezen építészeti ág minimális, jó esetben teljesen karbantartásmentesen is képes egy épületet annak teljes élettartama alatt kiszolgálni, megvédeni, annak elválaszthatatlan részét képezni. Sajnos azonban a szomorú valóság az, hogy nevetségesen kevés olyan konstrukcióval lehet találkozni, ami ebben a formában valósul meg. 

A fent említett elkeserítő helyzetnek az én olvasatomban az alábbi tényezőknek elég ha csak egyetlen pontja érvényesül egy adott projektben, az ezután már egy helyrehozhatatlan, feladatát és funkcióját ellátni képtelen kivitelezést eredményez. 

  • Tervezésnél előforduló alkalmazási hibák, melyeket egy szakirányultsági tudás nélküli kivitelező nem vesz észre.
  • Nem megfelelő anyag választás, mely a felhasznált anyagok ismerete nélkül beláthatatlan következményekkel járhat.
  • Bádogos szerkezetek fogadására alkalmatlanul előkészített, vagy kivitelezett terület áll a kivitelező rendelkezésére.
  • Olyan kivitelező pályázik a munkára, akit kizárólag a biztos megbízás és gyors kivitelezés hajt. 
  • A beruházó egy olyan személy vagy szervezet, akit kizárólag a vételár érdekel.
  • A megrendelő nem veszi a fáradtságot, hogy kivitelező megválasztásánál leinformálható referenciáknak utána érdeklődjön.